Sadrokartón ako univerzálny materiál s množstvom výhod: Poradíme vám ako na to!

S ním zvládnete prerábku sami.

Sadrokartón je univerzálny stavebný materiál, s ktorým dokáže pracovať aj laik a má v domácnosti nespočetné množstvo využitia. Napríklad ak bývate v starej stavbe, ktorá má zbytočne navýšené stropy, môžete ich znížiť pomocou sadrokartónu a ušetríte na spotrebe tepla. V starších panelových bytoch sa zasa ešte možno stretnete s nelichotivými bytovými jadrami z umakartu. Aj tie sú nahraditeľné sadrokartónom. Zaujímavé využitie sadrokartónu je tiež v prípade možnosti nahradiť ním tradičný nábytok.

Menovať by sme mohli ešte oveľa viac možností. Podstatné je, že použitie sadrokartónu na akýkoľvek spôsob vám zjednoduší prácu a umožní, že sa o prerábku postaráte bez problémov sami. Sadrokartónové dosky sú ľahké, bez problémov sa dajú rezať na požadovaní tvar, pri ich spracovaní nevzniká veľa odpadu a nie sú ani drahé. Tiež nemusíte v prípade ich použitia riešiť otázku statiky, pracuje sa s nimi rýchlo, nemusíte riešiť rozvody.

Kde sa však môže stať chyba a kde sú ich nedostatky? Pri nesprávnej montáži tmel na stykoch dosiek sadrokartón praská, sadrokartónovú stenu veľmi ľahko poškodíte nechceným použitím ostrých predmetov alebo použitím väčšej sily a na steny mimo nosnej konštrukcie nesmiete umiestniť police. Viac sa dozviete z videa. Relácia Postavíme, opravíme, zveľadíme, bude mať tento víkend prestávku, no v júni sa môžete tešiť na štyri premiérové epizódy! Ak ste zmeškali niektorú z predchádzajúcich, nájdete ju v našom archíve zadarmo!